Odessa National Maritime Academy-Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi

12 Haziran 1930'da Su Taşımacılığı ve Mühendisliği Enstitüsü adı altında kurulan üniversite, 1994 yılında Odessa Denizcilik Üniversitesi adını almıştır. Ülke içinde ve uluslararası platformda verdiği eğitim ve öğretimin kalitesinden dolayı 26 Şubat 2002 tarihinde Ukrayna Başbakanı tarafından ödüllendirilerek adının başında “Ulusal” ünvanını kullanmaya hak kazanmıştır. Böylelikle okulun adı günümüzdeki “Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi” (ONMU) olmuştur.

12 Haziran 1930’da Su Taşımacılığı ve Mühendisliği Enstitüsü adı altında kurulan üniversite, 1994 yılında Odessa Denizcilik Üniversitesi adını almıştır. Ülke içinde ve uluslararası platformda verdiği eğitim ve öğretimin kalitesinden dolayı 26 Şubat 2002 tarihinde Ukrayna Başbakanı tarafından ödüllendirilerek adının başında “Ulusal” ünvanını kullanmaya hak kazanmıştır. Böylelikle okulun adı günümüzdeki “Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi” (ONMU) olmuştur.

Avrupa Üniversiteler Birliği ve Güneydoğu Avrupa Taşımacılık araştırmacılığı (SEATREF) üyesi olan Odessa National Maritime University 55 profesörü ve 421 öğretim üyesiyle Ukrayna’nın en saygın ve önemli denizcilik üniversitesidir.

Üniversite Avrupa Birliği Eğitim Programları kapsamında başlatılan ” Tempus Tacis ” projesine 1995 yılından beri üyedir. Ayrıca ONMU, 2003 senesinde uluslararası kalite yönetmeliği kriterlerini başarıyla yerine getirdiği için, bu tarihten itibaren  ISO 9001 : 2000 sertifikasına sahiptir. Ülkelerarası üniversitelerde kalite güvencesini sağlamak amacı ile 19 Haziran 1999 tarihinde imzalanan Bologna Anlaşması’na dahildir.

Okulun öğretim dili Rusçadır. 1 yılı Rusça hazırlık bölümü olmak üzere öğrenim yılı toplamda 5 yıldır. Ayrıca Lisans, Y. Lisans ve Doktora imkanı da bulunmaktadır.

 

Gemi Mühendisliği Fakültesi   

Uzmanlık: Gemi Yapımı ve Okyanus Teknolojileri

Uzmanlık Alanı: Gemilerde Güç Ünitelerinin İşletimi

Mezunlar gemi mekanik ve güç ünitelerinin kullanımı alanında, organizasyon ve yönetim departmanlarında, tersanelerde, deniz taşımacılığı yapan firmalarda, filoların teknik bakımında, gemi ekipmanlarının tamiri ve bakımı gibi çok geniş bir yelpaze içerisinde çalışma imkanı bulmaktadırlar.

Taşımacılık Teknoloji ve Sistemleri Fakültesi   

Uzmanlık: Taşımacılık Teknolojileri

Uzmanlık Alanı: Taşımacılık Sistemleri, Taşımacılık Organizasyonu ve Yönetimi

Bu fakültenin mezunları limanlarda yükleme ve boşaltma elemanı olarak, kontrolör olarak, üretim teknikeri ya da kargo yöneticisi olarak çalışabilirler. Gümrük muayene memurluğu yapabilir ya da broker olabilirler. Ayrıca bilimsel araştırmalara katılıp, denizcilik mühendisliği alanında akademik eğitim verebilirler.

 

Ekonomi ve Yönetim Fakültesi   

Uzmanlık: İşletme Ekonomisi

Uzmanlık Alanı: İş Ekonomisi, Firma Yönetimi

Mezunlar denizcilik firmalarında, deniz ve nehir limanlarında, tersanelerde, taşımacılık şirketlerinde, brokerlık acentalarında ve gümrüklerde her türlü yönetim ve araştırma kadrosunda çalışabilirler. Ayrıca denizcilik bankalarında ve diğer işletmelerin denizcilik bölümlerinde de çalışabilirler.

 

Su Taşımacılığı Fakültesi   

UzmanlıkSu Taşımacılığı Teknik Sistemler

Uzmanlık Alanı: Su Taşımacılığı Teknikleri, Hidroteknik Sistemler

Mezunlar; liman yapımından, gemi kaldıraç sistemleri, kıyı tersaneleri, liman makineleri, hidroteknik sistemlerin üretimi ve kontrolüne kadar geniş bir alanda iş imkanına sahiptirler.

 

Gemi İnşaa Fakültesi   

Uzmanlık: Gemi İnşaa ve Okyanus Mühendisliği

Uzmanlık Alanı: Gemiler ve Okyanus Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri

Bu fakültenin mezunları tersanelerde her türlü sefere uygun gemi yapımında, bakım-onarım şirketlerinde ve eğitim merkezlerinde çalışabilirler. Ayrıca arama kurtarma operasyonlarında, deniz dibi enkaz çıkarma gibi alanlarda da görev alabilirler.

 

Deniz Hukuku Fakültesi 

Uzmanlık: Deniz Hukuku

Uzmanlık Alanı: Hukuk Doktrini

Mezunlar modern, ulusal ve uluslararası platformlarda deniz hukuku bilgileri ile her türlü hukuk firmasında ya da taşımacılık ve denizcilik firmalarında hukuki danışman olarak çalışabilirler.

 

Liman Mekanizasyonu Fakültesi   

Uzmanlık: Mekanik Mühendisliği

Uzmanlık Alanı: Makine ve Ekipman Üretimi ve Bakımı

Bu fakülteden mezun mühendisler, tersane ve limanlarda kullanılan her türde mekanik ekipmandan sorumlu olabilirler. Yükleme rampalarının üretimi ve bakımı, yükleme otomasyon ünitelerinin işletimi ve geliştirilmesinde çalışabilirler

  • Navigasyon Bölümü,
  • Deniz Santrali İşletmesi ve Bakımı Bölümü,
  • Gemi Elektrik Ekipmanlarının ve Otomasyon Araçlarının İşletimi ve Bakımı Bölümü,
  • Otomatik Gemi Santralleri Kontrolü Bölümü,
  • Radio Mühendisliği,
  • Radyoelektronik Cihazlar, Sistemler ve Kompleksler Bölümü,
  • Deniz ve Nehir Taşımacılığı İşletmesi ve Organizasyon Yönetimi Bölümü,
  • Denizcilik Hukuku Bölümü,
  • Teknik Teknolojik Rezervlerin Otomatik Kontrolü,
  • Organizasyon ve İşletme Yönetimi Bölümü,
  • Elektrik Sistemleri ve Ulaştırma Kompleksleri,
  • Teknolojik Rezervlerin Otomatik Kontrolü Bölümü,
  • Gemicilik Bölümü,
  • Deniz Santrali İşletmesi ve Bakımı Bölümü,
  • Radyoelektronik Cihazlar, Sistemler ve Kompleksler Bölümü,
  • Elektrik Sistemleri ve Ulaştırma Kompleksleri Bölümü,
  • Teknik, Teknolojik Rezervlerin Otomatik Kontrolü Bölümü,
  • Organizasyonların Yönetimi ve İdaresi Bölümü,
  • Denizcilik Hukuku Bölümü,
  • Gemi Elektrik Ekipmanlarının ve Otomasyon Araçlarının İşletimi ve Bakımı Bölümü.

Daha Fazla Bilgi Almak için;

Bizimle iletişime geçebilirsin. Sana whatsapp hattımızdan detaylı bilgi verebilir, telefon ederek daha kolay bir biçimde bilgilenmeni sağlayabiliriz. Şimdi bize ulaş.